16 udviklere fra Aarhus Fodbolddommerklub mødtes i aftes til den årlige niveaulægningskamp. Årets kamp bød på et – til tider – underholdende opgør mellem Stavtrup IF og Nørager B i Serie 1. Udeholdet vandt fortjent med 1-3.

En niveaulægningskamp hjælper med at sikre, at alle udviklere ser kampen ensartet og kan give et præcist indtryk af, hvilken karakter dommeren skal have. Målet er, at alle udviklere skal have samme opfattelse af kampen og kunne fastsætte en korrekt karakter, hvilket i høj grad lykkedes denne aften.

Udviklerne mødtes kl. 18.00 i Stavtrup IF’s cafeteria, hvor der var sørget for mad og drikke.

Formanden for udviklerudvalget, Fatih Eryilmaz, indledte aftenen med at præsentere dagens program. Herefter præsenterede dommertrioen bestående af Ulrik Molin (hoveddommer), Carl Ulrik Grove (LD1) og Mikkel Ørum (LD2) deres linjedommerinstruktion for udviklerne. Der var mulighed for at stille spørgsmål til instruktionen og spørge ind til dommerens forventninger til kampen og personlige fokuspunkter.

Udviklerne fik tid til at færdiggøre de sidste formalia, inden de i grupper af fire gik mod banen. Pausen mellem første og anden halvleg blev brugt på at diskutere kampens væsentligste hændelser og give en såkaldt ”pausekarakter” – tak til Nils Heer for at introducere dette begreb.

Efter kampen fik dommertrioen en velfortjent bid mad, mens udviklerne i fællesskab drøftede kampens hændelser, udviklingspunkter og fastholdelsespunkter. Der var gode dialoger, input og overvejelser blandt udviklerne, hvilket gjorde aftenen til en succes.

En stor tak skal lyde til Michael Kunath for at have arrangeret aftenen og til alle udviklerne for deres gode sammenhold, vidensdeling og humør.

Derudover et tak til dommertrioen for at sætte tid af til arrangementet.